Poziv za dostavu stručnih radova za objavu na našoj web stranici

Pozivamo sve koji posjeduju vlastite stručne, diplomske, magistarske ili znanstvene radove vezane za povijest templara u RH ili izvan RH, znanstvena i stručna razmatranja iz ovog područja, da nam ih dostavite kako bi ih mogli objavili na našoj službenoj web stranici.

Želja nam je objaviti radove vezane za templarsku povijest na našim prostorima, kako bi spriječili da odu u zaborav. Želimo da zauzmu mjesto koje im i pripada u našoj bogatoj Hrvatskoj povijesti, a ujedno ih približiti većem broju potencijalnih čitatelja. Ovaj je poziv javan, s ciljem prikupljanja i objavljivanja sve arhivske građe, znanstvenih istraživanja i radova na jednom mjestu tj. na našim web stranicama. Ovakav pristup pružiti će mogućnost lakšeg uvida u templarsku povijest svima onima koji tek počinju s istraživanjima, ali i onima koji se istim bave već duže vrijeme. Sušta je stvarnost bogata povijest Hrvatske na koju i te kako moramo biti ponosni. Ne treba zaboraviti vrijeme kada su templari zauzimali značajno mjesto hrvatske povijesti. Neke zemlje bi to svakako iskoristile za svoju promidžbu da imaju i samo dio te povijesti. Povijesno prisustvo templara na ovim prostorima, što je namjerno ili slučajno zaboravljeno ili su iskrivljene povijesne činjenice, mi želimo ponovno objaviti i spasiti od zaborava. Moramo naglasiti da smo do sada stupili u kontakt s nekolicinom fakulteta diljem RH koji se bave istraživanjem povijesti i spremni su nam dostaviti radove koje posjeduju u vlastitim arhivima i bibliotekama.
Ujedno ovime pozivamo sve one koji se bave izučavanjem povijesti, a naročito hrvatskom poviješću, da nam se jave sa sugestijama i primjedbama, kako bi ovaj dio naše stranice bio što kvalitetniji, stručniji i zanimljiviji širem auditoriju i da izbjegnemo objavljivanje netočnih podataka.
Zainteresirani smo i za radove i na engleskom jeziku, jer je u pripremi engleska verzija naše web stranice.
Za objavljivanje navedenih radova nismo predvidjeli nikakve financijske nadoknade.

Molimo Vas da sve radove koje šaljete, šaljite na našu službenu e-mail adresu: info@templari.hr . Uz rad potrebno je navesti Vaše puno ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona i e-mail adresu. U samom e-mailu molim Vas da izrazite suglasnost za objavljivanje istog pratećeg sadržaja. Po primitku e-maila ovlaštena osoba iz Reda će vas kontaktirati radi daljeg dogovora

S poštovanjem svima Vama i primite Božji blagoslov.

 

CILJ PRIKUPLJANJA STRUČNIH RADOVA

Templarski viteški red Sv, Bernarda i M. Magdalene, ima za cilj prikupiti objavljene znanstvene i stručne radove, povijesnu dokumentaciju, karte i druge relevantne dokumente iz područja povijesti templara i objaviti ih na jednom mjestu, kako bi promovirali našu bogatu templarsku povijest. Na žalost, mnogi su povijesni podaci nestali ili su zagubljeni u nepreglednim arhivima do kojih mogu doći samo jako uporni ili „posebno odabrani“. Namjera nam je oteti zaboravu značaj templara na hrvatskom prostoru. Kako su tijekom križarskih ratova, upravo kroz Hrvatsku prolazili putovi prema Svetoj zemlji, tako je ostalo i niz povijenih tragova o templarima.
Svjesni bogate templarske povijesti na području Hrvatske i njihovog značaja u povijesnim događajima, želimo približiti te činjenice širem auditoriju zainteresiranih čitatelja i vratiti ponos i slavu koju smo uvijek imali. Na našu žalost, uvijek su nas više cijenili drugi nego mi sami.
Stupili smo u kontakt s nizom Fakulteta i njihovih katedri koje se bave ovom povijesnom tematikom i voljni su nam dostaviti radove za objavljivanje na našoj web stranici, uz suglasnost autora. Do sada smo dobili veliki broj radova od pojedinih autora, koje ćemo obraditi za objavljivanje na našim web stranicama. Timovi ljudi koji mukotrpno rade imaju samo jedan cilj, vratiti nekadašnji značaj Hrvatske u povijesti Europe. na što moramo biti ponosni i dokumentirano predstaviti istinu mladim generacijama koje dolaze. Današnji moderni templari ne pripremaju se za novi „sveti“ rat već žele ponovno upaliti onu iskru, onu pokretačku baklju vremena kada su ih, zbog njihove odluke u namjeri, nazivali vitezovima Gospodnjim, vojskom nebeskom, vojskom čuvara imena i djela Isusovih. Davno je predviđeno i pisano da će se učinjena nepravda ispraviti kada za to dođe vrijeme i da će se ponovno vijoriti nepregledne bijelo- crne zastave u cilju dobrobiti ukupnog čovječanstva, a mi svi vjerujemo da smo samo dio toga.

S poštovanjem i Božjim blagoslovom


POVRATAK

Non Nobis Domine Non Nobis Sed Nomini Tuo Da Gloriam

© OCMTH CROATIA